Design ideer

1. Mood Boards

Nu er jeg jo ikke designer, så jeg arbejdede sammen med den talentfulde designer Karolina Sikorska om at få den kreative proces på plads. Det, du ser i dag, er resultatet af mange timers arbejde, hvor vi har lavet idéudkast, foretaget ændringer eller er startet forfra for at sikre, at alt var perfekt til den første kollektion. Udgangspunktet for designprocessen var at lave mood boards med billeder, teksturer, farver – alt, hvad der gav inspiration. Pinterest er et mekka for alle, der kan lide at nørde med digitale scrapbøger. Her kan man se det første mood board til Mushroom Picking printene.

Designudvikling

2. Skitser til idéer

Karolina arbejdede derefter videre med idéskitser, tegninger og vektorbilleder til flere forskellige designidéer. Det er en løbende proces, der går frem og tilbage med at diskutere idéer, der fungerer, når de bliver omsat til den skala, der er brug for, eller idéer, der er smukke, men bare ikke er gode at omsætte til det gentagne mønster, der skal bruges til printet på legemåtten.

3. Farveafstemning

Når alle design er færdige, er næste fase fremstilling af trykvalser og farveafstemning for at omsætte dem til virkelighed. Hvert design har mellem 1 og 5 trykvalser. Vi sørgede for at få tilsendt de første prøvetryk med luftpost, så vi kunne tjekke, at alt så perfekt ud i virkeligheden, før vi begyndte at masseproducere. Når alle prøverne var godkendt, var det bare fuld fart frem med masseproduktionen.

Klar til produktion

4. Trykt på måtterne

Mønstret printes i lange sømløse baner, rulles på måtten og skæres til sidst til i størrelsen og varmeforsegles langs kanterne. Det var vigtigt for os, at det overskydende materiale, der blev skabt i processen, ikke gik til spilde, så vi besluttede i samråd med producenten, at de kunne tage de afskårne materialerester fra kanterne og bruge dem til at fremstille vareprøver. Så sådan producerer vi de stofprøver, du kan bestille for at se farverne og designet i dit eget hjem, og på den måde minimerer vi vores affald i processen.