Designidéer

1. Moodboards

Nu er jeg jo ikke designer, så jeg arbejdede sammen med den talentfulde designer Karolina Sikorska om at få den kreative proces på plads. Det, du ser i dag, er resultatet af mange timers arbejde, hvor vi har lavet idéudkast, foretaget ændringer eller er startet forfra for at sikre, at alt var perfekt til den første kollektion. Udgangspunktet for designprocessen var at lave moodboards med billeder, teksturer, farver – alt, hvad der gav inspiration. Pinterest er et mekka for alle, der kan lide at nørde med digitale scrapbøger. Her kan man se det første moodboard til Mushroom Picking-trykket.

Designudvikling

2. Skitser til idéer

Karolina arbejdede derefter videre med idéskitser, tegninger og vektorbilleder til flere forskellige designidéer. Det er en løbende proces, hvor vi diskuterer idéer frem og tilbage – nogle af dem fungerer, når de bliver lavet i den skala, mens nogle idéer er smukke, men bare ikke fungerer som et gentaget mønster, der skal bruges til trykket på legemåtten.

3. Farveafstemning

Når alle design er færdige, er næste fase fremstilling af trykvalser og farveafstemning for at gøre dem til virkelighed. Hvert design har mellem 1 og 5 trykvalser. Vi sørgede for at få tilsendt de første prøvetryk med luftpost, så vi kunne tjekke, at alt så perfekt ud i virkeligheden, før vi begyndte at masseproducere. Når alle prøverne var godkendt, var det bare fuld fart frem med masseproduktionen.

Klar til produktion

4. Tryk på måtterne

Mønstret printes i lange sømløse baner, rulles på måtten og skæres til sidst til i størrelsen og varmeforsegles langs kanterne. Det var vigtigt for os, at det overskydende materiale, der blev skabt i processen, ikke gik til spilde, så vi besluttede i samråd med producenten, at de kunne tage de afskårne materialerester fra kanterne og bruge dem til at fremstille vareprøver. Så det er sådan, at vi producerer de stofprøver, du kan bestille for at se farverne og designet i dit eget hjem, og på den måde minimerer vi vores affald i processen.