En multifunktionel legemåtte

Vores blogindlæg i denne måned kommer fra Kristina fra Kriblekongen. Som kvalificeret pædagog har Kristina stor erfaring med at lege med børn i børnehøjde, og på gulvet, for at udvikle deres evner, og bare have det hyggeligt sammen. Her deler Kristina nogle ideer til sjov leg på en Hyggi legemåtte.

Efter vi har fået vores Hyggi legemåtte bruger vi endnu mere tid sammen nede på gulvet. Jeg er uddannet pædagog i en vuggestue, så jeg er vant til at de voksne sætter sig i børnehøjde – altså på gulvet sammen med de små. Men det kan være hårdt for kroppen at sidde og ligge på et hårdt gulv i for lang tid. Derfor er min krop og jeg meget glade for vores Hyggi legemåtte. Den er nemlig lavet af memory-skum som gør den dejlig blød men samtidig fast nok til, at man blandt andet sagtens kan bygge tårne af magnatiles og stille legetøjsdyr på række derpå. Hyggi legemåtten sørger også for at hverken baby, større børn eller forældre sidder eller ligger på et koldt gulv. Legemåtten er nem at gøre rent, og det sætter jeg stor pris på som mor til en gylpe-baby.

Motorisk udvikling

Børn leger ud fra det udviklingstrin, de befinder sig på, og lige nu er min baby på 6 måneder mest optaget af at lære at beherske sin egen krop. Han øver sig i at trille, komme op i kravle stilling og på at møve sig fremad. Og her er det skønt med en blød legemåtte under ham, så han ikke får for mange knubs undervejs. Når han lærer at kravle, kan jeg udfordre ham lidt ved at lægge en pude under måtten, så der dannes en lille bakke han kan bestige.

Det er ikke kun min baby, der styrker sin motoriske udvikling på legemåtten. Det gælder nemlig for hele familien. Mine to store drenge på snart 5 og 6,5 år øver sig i at stå på hovedet, på hænder og gå i bro. Selv elsker jeg også at bruge lidt tid på hovedet, og Hyggi legemåtten er et super fint underlagt hertil.

Leg, leg, leg

Legemåtten er mere end et blødt underlag til bevægelse – den inviterer nemlig også til leg og fordybelse. Vi har haft gang i flere forskellige sanselege derpå, for eksempel farvede kikærter og bønner. Vi lægger puslespil og bygger tårne af magnetlegetøj derpå. Og får vi lyst til at læse en bog, så lægger vi os på legemåtten, så alle tre børn kan kigge billederne, mens jeg læser højt.

Massagefortælling

Jeg elsker massage, og det samme gør mine børn. Indimellem finder jeg en pude frem og lægger på legemåtten, og så fortæller jeg en lille historie mens jeg masserer en af drengene. Historierne varierer, men kan for eksempel lyde således:

”Det var en dejlig sommerdag, hvor solen varmede jorden op.” Stryg dit barn på ryggen med dine håndflader.

”Men pludselig begynder det at blæse.” Lad fingrene stryge rundt på ryggen.

”Blæsten skubber nogle store, sorte skyer hen og dækker for solen.” Tryk med håndroden rundt på ryggen.

”Fra de store, sorte skyer drypper tunge regndråber. Kort efter øser det ned.” Dup med fingrene rundt på barnets ryg. Først langsomt, så hurtigere og hurtigere.

”Men så stopper regnen, og solen kigger igen frem bag skyerne.” Massér i cirkler med begge håndflader.

”Så kigger en lille kat forbi. Den går gennem græsset mens den nysgerrigt kigger sig omkring.” Lad to fingre ’gå’ henover hele ryggen.

”Katten lægger sig på jorden og mærker, hvordan solen varmer dens krop, mens den tager sig en lille lur.” Lad begge håndflader cirkulere rundt på hele ryggen.

Kæmpe anbefaling

Før jeg modtog legemåtten troede jeg, at den skulle pakkes væk engang i mellem, og at vi bare ville tage den frem, når vi har brug for den. Men den har ligget fremme lige siden vi fik den, fordi vi er så glade for den, og vi bruger den til så mange forskellige ting dagligt.

Hvis man har små børn vil jeg anbefale at købe en Hyggi legemåtte. Den kan man få glæde af i mange år frem!

Kristina | Kriblekongen
Forrige indlæg